Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Aici găsiți răspunsul la cele mai întâlnite întrebări adresate.
Vizualizați răspunsul apăsând pe butonul ″+″ din stanga fiecărui titlu de întrebare.

Vă rugăm să vizualizați informațiile accesând titlul.


Cât costă construcția unei case?

Costul depinde de Varianta Grosimii Pereților necesară zonei de amplasare a casei și de complexitatea Proiectului.
Prețurile pe mp, cât și Variantele Grosimii Pereților, le puteți vizualiza aici.

Ce tip de fundație este necesară pentru o casă din lemn?

Fundația se realizează în funcție de Studiul Geo întocmit de un geo-tehnician autorizat și în funcție de sarcinile de greutate ale construcției.

Casa din lemn poate fi aşezată pe oricare dintre tipurile de fundaţie folosite în construcţia de case, condiţiile oferite de terenul pe care va fi amplasată fiind însă hotărâtoare.

Vă recomandăm realizarea unei fundații din beton armat, deasupra căreia va fi turnată o placă betonată armată, această soluție oferind durabilitate Proiectului.

Cât durează construcția casei?

Durata de fabricație pentru construcția Casei depinde de complexitatea Proiectului.

Case se pre-montează la sediul de producție, se demontează după vizitele necesare, se livrează și se montează final la locul destinației.

În general, pentru construcția unei case cu o suprafață medie de 100 mp, durează 1 lună la sediul de producție și între 2 săptămâni pe teren, la locul destinației.

Va trebui Proiect pentru construirea casei din lemn?

În general, da. Depinde de legile Administrației locale.

Autorizația de Construire se emite de către Primărie, pe baza Proiectului, a Certificatului de Urbanism și a Avizelor necesare.

Ce trebuie să asigure Beneficiarul?

Beneficiarul trebuie să asigure următoarele Domenii de Activitate, cu Firmă Autorizată în domeniul respectiv, deoarece acestea reprezintă materiale auxiliare necesare finalizării construcției, materiale care nu țin de domeniul nostru de activitate. De asemenea, ne oferim disponibilitatea informării spre furnizorii acestor materiale necesare sau putem evalua, în funcție de alegeri și de preferințe, și introduce în costul inițial al construcției casei:

  • Proiectul Autorizat, cu detaliile necesare pentru execuție și Autorizația de Construire;
  • Ignifugare, dacă se dorește, operație care se va stabili împreună și cu constructorul, la sediul de producție, deoarece vor trebui realizate câteva teste pe material. Zonele cu risc de incendiere sunt echipate cu material izolant ignifug, așa cum se specifică și mai jos, acesta fiind însoțit de documente care să ateste conformitatea și garanția producătorului. Pentru garanție totală asupra cauzelor de incendiu, se recomandă ignifugarea construcției cu Firmă Autorizată în domeniu;
  • Transport construcție la locul destinației;
  • Învelitoarea, folia anti condens și dispersie, accesoriile și jgheaburile – se plasează peste Acoperiș: Țiglă Ceramică, Tablă Ambutisată, Olană etc., în funcție de ceea ce se va dori sau, după caz, în funcție de ceea ce se va impune de către zona în care construcția va fi amplasată;
  • Costul montajului Învelitoarei, doar dacă aceasta este alta decât Țiglă Ceramică sau Tablă Ambutisată sau dacă Acoperișul va fi realizat cu o complexitate mai mare decât în 4 ape, cost care se analizează în funcție de complexitatea învelitoarei și complexitatea construcției;
  • Izolația ignifugă dorită – polistiren expandat ignifug, vată minerală, termoizolație din lână de oaie, etc., care se plasează sub învelitoare, sub dușumeaua parterului și, după caz, între pereții lambrisați sau între pereții dubli, în funcție de Varianta Constructivă necesară a pereților (montajul izolației ignifuge necesare este inclus în preț);
  • Baiț pentru dorințe suplimentare de culoare și costul manoperii punerii în operă;
    Placa betonată și fundația, după caz, în funcție de Proiect;
    Instalații electrice, sanitare și termice;
  • Dacă construcția va fi realizată pe o rază mai mare de 50 km față de orașul Râmnicu Vâlcea, manopera montajului construcției la fața locului este inclusă în preț (manoperă montaj), mai puțin transportul, cazarea și mesele persoanelor necesare pentru montaj sau costul diurnei pentru a asigura noi aceste servicii. Termenul zilelor necesare, cât și numărul de persoane necesare, se analizează în funcție de complexitatea construcției.

Atenție!

Firma noastră este Autorizată pe domeniul Producției și Montajului Construcțiilor din Lemn Masiv.

Casa va fi realizată “la cheie” din perspectiva domeniului nostru de activitate și se oferă Garanție și Instrucțiuni de folosire și păstrare a calității.

Pentru celelalte domenii de activitate necesare, pe care beneficiarul trebuie să le asigure, putem informa despre Firme Autorizate în domeniul respectiv, iar beneficiarul trebuie să primească Garanție sau putem evalua, în funcție de alegeri și de preferințe, și introduce în costul inițial al construcției casei.

Sunt greu de întreținut casele de acest tip?

De altfel, ca la oricare alt material necesar realizării unei case. Pentru orice material expus exteriorului este nevoie de întreținere cu lac specific protejării datorită intemperiilor (tratament de exterior pentru întreținere), asigurând prevenirea efectelor de eroziune datorate acestora și, de asemenea, la fel ca și în cazul lemnului masiv, tratamentul trebuie repetat atunci când materialul cere, se observă prin aspect.

Odată cu aplicarea pe suprafață, lacul formează o peliculă suficient de solidă și densă ce previne excesul de umiditate, apariția eroziunii și alte acțiuni externe.

Acest tratament destinat protecției lemnului este foarte important, ușurând întreținerea pe termen lung.

Acest lucru se poate realiza personal, după o consultare prealabilă sau, la cerere, cu unul sau mai mulți delegați specializați din partea societății, contra cost lac, manoperă și deplasare (depinde de cerere și de complexitate).

Se acordă Garanție?

Se acordă Garanție și Instrucțiuni de folosire și păstrare a calității.
Puteți vizualiza Garanția aici:
Garantie si Instructiuni de folosire si pastrare a calitatii (PDF)

Cum se comportă la foc casa din lemn?

Lemnul masiv are un conținut de apă de aproximativ 15 % și înainte ca lemnul să ia foc trebuie ca apa să se evapore. Ignifugarea lemnului este foarte importantă, deoarece ajută la încetinirea propagării focului și, totodată, la timpul necesar așteptării intervenției Departamentului de Pompieri.

Ignifugarea este procedeul prin care lemnul este tratat cu substanțe care duc la încetinirea propagării focului ( fire retardant – termenul folosit în engleză pentru astfel de produse redă mai exact rolul lor).

Prin ignifugare se mărește rezistența lemnului la ardere. Practic, se îngreunează aprinderea lemnului, se reduce viteza de ardere a acestuia și viteza de propagare a flăcărilor pe suprafața protejată.

Ignifugarea nu trebuie lăsată la întâmplare, indiferent dacă este vorba despre o casă, un centru comercial sau un spațiu public.

Ce se poate spune despre rezistența caselor din lemn la cutremurele de pământ?

Toate soluțiile structurale utilizate în casele construite de noi trebuie să fie gândite pentru condiții de siguranță. Acest lucru asigură că familia proprietarului va avea o casă cu o lungă durată de utilizare, în condiții de siguranță. La proiectarea casei, ne bazăm pe experiența noastră în construcțiile de case din lemn masiv de până acum, pe descoperirile și pe rezultatele studiilor și cercetărilor științifice disponibile, cât și ale arhitecților cu care colaborăm.

O casă construită în întregime din lemn masiv este rezistentă la activități seismice datorită flexibilității sale.

Vă rugăm să vizualizați următorul material disponibil de descoperire a unui rezultat de testare a rezistenței la activități seismice a unei case construite în întregime din lemn masiv – se testează rezistența la cutremur a unei case construită integral din lemn masiv, pe o masă de agitare care simulează peste 7 în mărime Richter.

Link Video

Eficiența energetică a unei case din lemn?

Casele construite în întregime din lemn fac ușor de folosit energia gratuită oferită de soare, vânt și umbră.
Pereții din lemn masiv dețin capacitatea lor unică de a absorbi și păstra căldura și de a o elibera înapoi în aer atunci când acesta devine mai rece în interior, cât și de a absorbi și păstra răcoarea și de a o elibera înapoi în aer atunci când acesta devine mai cald în interior.

Astfel, pereții formați din lemn masiv absorb și conservă energia solară atunci când soarele este mai puțin puternic, primăvara, toamna și iarna, înmagazinând această energie și încălzindu-se, deoarece lemnul este un material organic (natural). Dulapii eliberează lent în casă, în timpul nopții, căldura pe care au acumulat-o în timpul zilei, aducând astfel economii la facturile pentru consumul necesar încălzirii locuinței.

Acest sistem funcționează, de asemenea, și invers: vara, răcoarea nopților este stocată în pereții din lemn masiv, lucru care face apoi posibilă menținerea temperaturii interioare la un nivel plăcut pe parcursul zilei, aducând astfel economii la facturile pentru consumul necesar răcirii locuinței, iar când soarele este poziționat vertical, streașina protejează peretele de căldură.

Este vorba despre rapiditatea mai mare cu care se poate răci sau încălzi spațiul în care se locuiește. Este vorba despre fizică!

O problemă importantă este cât se cheltuiește într-o lună cu încălzirea sau răcirea spațiului în care se locuiește. Din cercetări reiese că o casă construită în întregime din lemn ajută la un consum eficient al energiei.
De aceea, prin studii și cercetări științifice, s-a ajuns la concluzia că o casă construită în întregime din lemn este eficientă energetic.

De asemenea, o confortabilă și eficientă energetic casă din lemn trebuie să fie bine izolată.

Observăm inteligența lemnului masiv ca material izolator, dar în afară de lemn sunt importante și materialele folosite pentru izolație, acestea asigurând izolare termică, fonică și protecție la incendiu.
În mod surprinzător, industria utilizează cea mai puțină energie (28%). Transportul utilizează un pic mai mult (32%). Dar, de departe cei mai mari utilizatori de energie sunt clădirile, în principal locuințele noastre (40%). Izolarea locuințelor reduce substanțial consumul de energie și costurile aferente.

Orice locuință poate consuma mai puțină energie dacă este izolată. Materialele termoizolante sunt ușor de instalat și rezistă pe toată durată de viață a locuinței fără să necesite întreținere.

Izolarea locuințelor reprezintă cea mai ușoară și economică metodă de reducere a consumului de energie, a costurilor de încălzire și răcire, precum și de protecție a mediului. Cu cât este mai bine izolată locuința, cu atât mai multă energie poate fi economisită pentru că utilizarea de materiale izolante asigură o temperatură constantă în interior și nu permite influențarea acesteia de diversele modificări climatice.

Unde se construiește o casă din lemn?

Casa construită în întregime din Lemn Masiv simbolizează realitatea arhitecturii și a designului actual, deoarece o mare importanță deține abordarea față de materialele de construcții inteligente, cât și beneficiile acestora, iar lemnul masiv se află ca material principal în această categorie.

Casa construită în întregime din Lemn îmbină confortul cu funcționalitatea, indiferent de locație, fie la mare, la munte sau în centrul orașului, deoarece lemnul oferă posibilități nelimitate de proiectare, este un material de construcții flexibil și se adaptează la dorințele arhitecților și a designerilor, putând fi ușor combinat și cu alte materiale interesante.

Casa este proiectată potrivit dorințelor și nevoilor individuale, pe baza specificațiilor constructorului, a arhitectului și, după caz, a designerului, într-o armonioasă relație cu peisajul înconjurător.

Casa în întregime din Lemn poate fi modificată în timp?

Casa în întregime din Lemn poate fi modificată în timp, adaptată cu trecerea vremii unor noi cerințe, necesități sau pretenții ridicate de către proprietar. Structura permite recondiționări, recompartimentări și redefinirea spațiilor, extinderi și noi destinații funcționale.

SUS